Rum egyenesen a tölgyfahordóból

rum
Rum

Létezik egy szeszesital, ami a Karib-szigetek kultúrájának meghatározó eleme, a fogyasztását még ma is sokan a kalózokkal hozzák összefüggésbe. Ez az itóka a rum, a cukornád levéből erjesztett és párolt, majd pedig tölgyfahordóban érlelt finomság. Általában 37,5-60%-os alkoholtartalommal kerül a palackokba, tehát egy elég erős italról beszélünk.

Persze, ha módjával történik a fogyasztása, akkor nem csinál semmilyen galibát, de ezt a szabályt feltétlenül be is kell tartani! A rum könnyebb variációit régebben a gasztronómiában érvényesítették, viszont napjainkban már leginkább finom koktélok alapanyaga. Persze az önmagában fogyasztás élményéről is szólni kell, amit leginkább a férfiak kedvelnek.

Sokaknak túlságosan karakteres ital a rum, szerintük mindenképpen valamiféle kíséretet igényel. Bárhogy óhajtja is fogyasztani, ez az italkülönlegesség nem hiányozhat otthonról! Megvételére kiváló lehetőséget biztosít a diszkontital.hu webáruház, ahol nagyon sokféle rum lelhető fel a bőséges választékban.