A vonalkód nyomtatók szerepe a kereskedelemben

Vonalkódok előállítása nagymennyiségben

Kis- és középvállalkozások indításakor elengedhetetlen a megfelelő berendezések beszerzése, a termelés folyamatosságának a biztosításához. A termékeket azonban megfelelően mozgatni és szállítani is kell. A munkamenet ezen szakszán van igazán nagy fontossága a vonalkód nyomtató gépeknek.

De mi is az a vonalkód, és miért van rá szükség? A laikus szemnek csupán fekete színű, kisebb-nagyobb vastagságú vonalak összessége, ami alatt egy különös, titokzatos számsor rejlik.

A termék csomagolásán található vonalkód tartalmazza azokat a hasznos információkat, amelyek alapján azonosítják magát a produktumot. A szkennelés során így fény derül például az áru származási helyére, ami nem más, mint a 13 számjegyből álló sor első 3 tagja.

Ez esetben Magyarország kódja 599. A fennmaradó karakterek az adott terméket gyártó cégről árulkodnak, illetve magáról az árucikkről tartalmaznak információt. Nem véletlen tehát, hogy a vonalkód nyomtatóknak óriási szerepük van a kereskedelemben és a logisztikában egyaránt.