Valóban ellenállhatatlan a Honda Accord felni

Opel Corsa C alufelni
Opel Corsa C alufelni

Bárkit is kérdez meg az ember arról, hogy az acélfelni vagy az alumínium felni bírja-e jobban a telet, biztosan szinte mindenkitől azt a választ kapja, hogy az acélfelni a tartósabb. Pedig az acélfelnit is kimarhatja a sós hólé, tehát az Opel Corsa C alufelni ilyen tekintetben semmivel sem rosszabb.

Sőt, télen, a gyakrabban felbukkanó kátyúk épp úgy megrepeszthetik vagy elgörbíthetik a nagyon ellenállónak vélt acélfelniket is. Az Opel Corsa C alufelni nagyon tartós tud maradni abban az esetben, ha azon a festékréteg sérülésmentes. Ekkor biztos, hogy a sós hólé és semmilyen más anyag nem okoz kárt ennek.

A mai modern Opel Corsa C alufelni különleges, kifejezetten kemény fényezéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az meg sem érzi a felpattanó kavicsokat és a maró hatású hólevet. Ezért normál alkalmazás mellett, ha még vigyáz is rá az ember, biztosra veheti, hogy az nem fog olyan könnyedén megkarcolódni.

Persze, ha az a parkoláskor egy óvatlan pillanatban hozzáér a padkához és végighorzsolódik, akkor sajnos megsérül az Opel Corsa C alufelni felső rétege. Ha bekövetkezik a baj, akkor az alapos tisztítás, zsírtalanítás után színtelen körömlakkal szükséges azt lekezelni.

Ezáltal a nedvesség biztosan nem jut majd a fényezés alá. Ha pedig otthon nem oldható meg a javítás, akkor marad a Honda Accord felni szervizelése, amit szakemberek végeznek. Ekkor, legyen szó acél- vagy alumínium felniről, nagyjából ugyanazok a bevett technikák.

Ezért nem lehet azt mondani, hogy az alufelni különlegesebb módszert igényel és ezért drágább lenne a karbantartása. Ami a Honda Accord felni sérüléseit illeti, tény és való, hogy a tartósnak hitt acélfelni már a kisebb kátyúktól, padkázásoktól is könnyebben sérül. Nem egyszer előfordult már, hogy ennek a pereme deformálódott, és emiatt nyomásvesztés történt.

A Honda Accord felni alumínium változatánál is előfordulhatnak ezek, azonban a deformációtól nem kell tartani. Az igaz persze, hogy nagyobb fizikai behatás következtében a Honda Accord felni el is törhet. Azonban akkora erőre van szükség ehhez, hogy ekkor a futómű sem ússza meg. Ez pedig alátámasztja, hogy mennyire tartós a Honda Accord felni.