Teremcipő műfüves pályára

teremcipő
teremcipő

A labdarúgás világában, a foci kedvelőinek körében biztosan ismert a teremszezon kifejezés. A rossz idő beköszöntével, a hőmérséklet zuhanásával fordított arányban kezd növekedni azon futballesemények száma, amelyeket már nem a zöld gyepen, a szabad ég alatt rendeznek meg, hanem zárt térben, parkettán, műfüvön vagy épp műanyag borításon.

A stoplis lábbelik helyett, a teremcipő mellett kell ekkor dönteni, hiszen ennek a talpa tökéletesen alkalmazkodik az új helyhez. Legyen szó parkettás, műanyag borítású padlóval rendelkező vagy épp műfüves teremről, a megfelelő teremcipő kötelező, számtalan okra hivatkozva.

A teremcipő számos előnye

Először is ez meggátolja a csúszást, segíti a gyors futást és a hirtelen mozdulatokat úgy, hogy mindig fixen tartja a bokát. Kedveltek mostanság a sima talpú, lekerekített talpszélekkel rendelkező változatok. A focicipők ezen típusát jellemzően parkettán és műanyag borításon ajánlott használni. Adott esetben ugyan akár betonos pályára is jó választás lehet, de ilyenkor érdemes olyan teremcipő mellett dönteni, aminek a talp része vastagabb.