Remek alternatíva a gruberezés

gruberezés
Gruberezés

Az elmúlt néhány évben, egyre komolyabb problémát kezdett jelenteni a klímaváltozás. Annak ellenére, hogy a politikum színterén még csak elismerni sem hajlandóak a jelenlétét, a gyakorló gazdák komolyan érzik a hatását. A talajforgatásos földművelést ezért sok esetben felváltja a gruberezés, vagyis az olyan típusú lazítás, aminek során nem kerülnek a réteget összekeverésre. Miért hasznos ez?

Azért, mert így a hónapok, évek alatt kialakult életközösség, ami fokozza a szerves anyag felhalmozást, gondoskodik a növények táplálásáról, nem kerül elpusztításra. A gruberezés előnyeit már sokan megtapasztalták és egyre nagyobb figyelmet kap. Természetesen ehhez külön szakértelemre és ideális technikai felszereltségre van szükség.

Ha egy gazdaság rendelkezik bizonyos gépparkkal, nem szívesen kezd a tulajdonos további kiegészítők vásárlásába, mert azok költsége gyakran megterhelő. A gruberezés kiadható bérmunkába, amiről többet megtudhatunk a gigafarm.hu oldalon. Adjunk egy esélyt ennek a módszernek, ha eddig nem volt lehetőségünk kipróbálni!