PS5 vs PS4 PRO: miben lett jobb a Sony új konzolja?

PS5 vs PS4 PRO
PS5 vs PS4 PRO

Lazítani tudni kell, mert ennek hiányában nagyon könnyen rátelepedhetnek a gondok az emberre, amik aztán mentális és testi betegségekben ütközhetnek ki. A modern kor ugyanis elég jelentős kihívásokat okoz minden területen, amiket fontos valamilyen formában levezetni. Nem meglepő, hogy erre a célra, gyakran a különféle digitális játékokat használják. Tévedés azt hinni, hogy a PlayStation csak gyermekeknek szóló szórakozási formákat kínál, mert gyakran a felnőttek is örömmel veszik birtokba a konzolokat és vágnak bele a különböző küldetések leküzdésébe.

A technológia viszont őrült iramban fejlődik. A gyártók, mint a Sony is, rendszeresen jön ki olyan fejlesztésekkel, amelyek célja, hogy elkápráztassa a vásárlókat, játékosokat és ezzel az élményt is nagyban fokozza. Felmerülnek tehát olyan kérdések, hogy PS5 vs PS4 PRO az, ami mellett érdemes dönteni, főként, ha vásárlás előtt állsz. Az összehasonlításban persze sokat segíthetnek az olyan weboldalak, mint például a www.konzolkiraly.hu.

Lássunk néhány egyértelmű adatot, amik irányt mutatnak ebben a témában. A teljesítmény tekintetében a PS5 CPU-ja 1,52-ször gyorsabb (8 x 3,5 GHz vs 8 x 2,3 GHz), valamint a GPU is magasabb (10,3 TFLOPS vs 4,19 TFLOPS), mint a PS4 PRO esetében. A RAM, vagyis memória tekintetében a 8 GB különbség a PS5 javára, amelyikben 16 GB RAM található. A tárhelyben viszont a PS4 PRO áll az élen. Bár a belső kapacitása magasabb, de a PS5 gyorsabb SSD meghajtóval rendelkezik, ami nagyjából kiegyenlíti a képet.

A játékok tekintetében, a visszafelé kompatibilitás adott a fejlettebb modellnél, ami egy újabb érvként szól. Természetesen az előnyök, amik a PS5 mellett szólnak, megmutatkoznak a magasabb árban. Ennek ellenére a befektetés megéri, főleg úgy, hogy a régebbi és újgenerációs játékok futtatására ugyanúgy megfelel a készülék. Ha mindez nem lett volna elég, akkor bátran kérd ki a weboldal munkatársainak segítségét és ismerd meg a vásárlói véleményeket, majd csak ezek után dönts! Teremtsd meg magadnak az időt arra, hogy rendszeresen tudj játszani, mert ez sok esetben terápiás hatással jár.