Pontmegfogásos üvegkorlát – Árak és egyéb tudnivalók

pontmegfogásos üvegkorlátok
Pontmegfogásos üvegkorlátok

Az üveg kémiai és fizikai szempontból is egy érdekes anyag, tulajdonképpen nem más, mint túlhűtött folyadék. Felhasználási területe rendkívül sokrétű, ami nem véletlen, hiszen olyan csodálatos dolgokat is meg lehet alkotni belőle, mint az előtetők, korlátok, lépcsők, a használati tárgyak és nyílászárók mellett. Több ok miatt is népszerűek a pontmegfogásos üvegkorlátok. Ez a megoldás egy letisztult, egyszerű stílust képvisel, ami látni engedi a mögötte lévő teret. A klasszikus, a modern és a vintage stílushoz egyaránt illik, tehát bármelyik házba ideális lehet.

A pontmegfogásos üvegkorlát úgy készül, hogy a járófelület alatt pontszerű, rozsdamentes korongokkal rögzítik az üveget a szakemberek. Ennél a módszernél teljesen más minőségű és vastagságú üveget szükséges használni, mint az oszlopos üvegkorlát esetében. Ennek tulajdoníthatóan, a pontmegfogásos üvegkorlát ára lényegesen magasabb, mint más típusoké, azonban a biztonság garantált. Az építmény anyaga a legtöbb esetben edzett laminált üveg, amire a 17 mm vastagság jellemző.

A két üveglap között fólia található, ami semmilyen külső behatás következtében történő ütés esetén sem engedi darabjaira hullani a korlátot. Az esztétikai értéke szintén magas, hiszen a pontmegfogásos üvegkorlát elkészülte után, exkluzív megjelenésre lehet számítani. A profilba rögzített üvegkorlát a leggyakoribb rögzítési formához tartozik, amikor a szakemberek elkerülhetik a fémoszlopokat és a koronggal való fogatásokat. Az üveget hőkezelni kell ahhoz, hogy a spontán törés meg legyen akadályozva.

Például, ha az idő nagyon felmelegszik, majd ezt egy erősebb lehűlés követi, a nem megfelelően vagy egyáltalán nem hőkezelt üvegek hajlamosak lehetnek a törésre. Viszont a megedzett üvegfelület lényegesen jobban ellenáll a mechanikai hatásoknak. Amennyiben valami miatt mégis eltörne, nem kell széthulló darabokra számítani, mert a lapok egyben maradnak. Tehát az üvegkorlát keret és kapaszkodó nélkül is stabil, biztonságos, a designja pedig messze felülmúlja az egyéb megoldásokét.