Orvosi klumpa a lábfájdalmak elkerüléséhez

orvosi klumpa
orvosi klumpa

Az egészségügyi dolgozók nagyon megterhelik a testüket, különösen a lábukat. Hosszú órákat töltenek a lábukon, ezért fontos számukra, hogy olyan cipőjük legyen, ami megfelel a munka követelményeinek.

Az orvosi klumpa roppant kényelmes viselet, hiszen elegendő támasztékot nyújt. Ez az ideális a hosszú műszak miatt kialakuló hátfájás, a krónikus lábfájdalmak, valamint ízületi problémák elkerüléséhez. Az orvosi klumpa elég sokoldalú ahhoz, hogy különféle feladatokat tudjanak kezelni. Az egészségügyi dolgozóknak alkalmazkodóképesnek kell lenniük és lehet, hogy nagy távolságokat kell gyalogolniuk, futniuk kell, hogy elkapják a beteget vagy el kell ugrani a mozgó hordágy útjából. A lábbelijüknek ezért könnyen tisztíthatónak és ellenállónak kell lennie a kiömléssel és más szennyeződésekkel szemben.

Nem számít, milyen típusú cipőt választ, mert fontos, hogy jól illeszkedjen. A túl szűk vagy túl bő lábbelik kényelmetlenséget és egyéb problémákat okozhatnak. Egyesek azt javasolják, hogy az orvosi klumpa legyen egy fél mérettel nagyobb, mivel egy hosszú 12 órás műszak után a láb megduzzadhat.