Modern megoldás a dilatációs profil

Régebben nem nagyon létezett olyan kifinomult technológia, ami lehetővé tette volna egy nagyobb területű, összefüggő betonalap kiöntését.

A dilatációs profil megjelenésével sokkal egyenletesebb felületeket lehet létrehozni, amelyek terhelés hatására sem mennek tönkre. Nem keletkeznek repedések a felületén és a széleken sem fognak törések megjelenni az idő előrehaladásával. Dilatációs hézagokat már régóta alkalmaznak azért, hogy a betonpadló minél tovább maradjon ép.

A dilatációs profil viszont egy új szintre emelte ezt a megoldást. Tüskék kerülnek a hézagok közé, amelyek még hatékonyabban vezetik el a fizikai és kémiai behatásokból származó terhelést.

Még a páratartalom és az alacsony hőmérséklet is befolyásolhatja a beton struktúráját. Ezen változások során apró szinteltérések keletkezhetnek. Ipari környezetben ez rendkívül kellemetlen lehet, a különféle munkagépek üzemeltetése miatt. Kiváltképp az olyan területeken hasznos a dilatációs profil, ahol követelmény a tökéletesen vízszintes betonburkolat.