Mobil applikáció pénztárgép helyett? Igen, van ilyen!

Mobil applikáció
Mobil applikáció

A fizetési technológiák, közöttük a mobil applikációk rohamos fejlődése olyan innovációt hozott, ami megkönnyíti a vállalkozások mindennapjait. Egyre több üzlet dönt úgy, hogy hagyományos pénztárgépek helyett, mobil applikációkat használ, amik ugyanazokat a funkciókat látják el, de jóval nagyobb rugalmasságot és kényelmet nyújtanak. A CMO szerint ez sokkal kényelmesebb kis- és egyéni vállalkozók számára is. Lássuk, hogyan működnek ezek a gyakorlatban és milyen előnyöket kínálnak!

A mobil pénztárgép-alkalmazás működése

Mobil pénztárgép-alkalmazást úgy tervezték, hogy integrálja a hagyományos pénztárgép összes funkcióját egy könnyen kezelhető mobil interfészen keresztül. Ez lehetővé teszi a meglévő berendezések felokosítását vagy az okostelefon, táblagép használatát a tranzakciók kezelésére, számlák kiállítására és a pénzügyi jelentések elkészítésére.

A beállítsuk és használatuk egyszerű. Nincs más dolgod, mint letölteni az ingyenes applikációt, majd regisztrálni, konfigurálni a szolgáltatást az üzleti igényeknek megfelelően és már kész is a digitális pénztárgép. Természetesen szerződéskötésre is szükséged lesz a megfelelő szolgáltatóval, amilyen lehet például a CMO.

A mobil alkalmazás ezeket az előnyöket nyújtja

Már csak azért is megéri egy applikáció, mert kevesebbe kerül, mint a hagyományos pénztárgép, mivel nem jár költségekkel a hardver vásárlása és karbantartása. Ezen kívül, a legtöbb szolgáltatás alacsony havidíjas modellben érhető el, ami tovább csökkenti a kezdeti befektetési költségeidet. A mobil alkalmazások lehetővé teszik továbbá, hogy bárhol és bármikor végezhess tranzakciókat, legyen szó külső rendezvényekről, házhozszállításról vagy helyszíni szolgáltatásokról.

A szoftverek minden esetben intuitív felhasználói felülettel rendelkeznek, amik megkönnyítik a kezelést és a tanulást. Ez különösen előnyös akkor, ha kevésbé vagy jártas a technológia világában. A teendőid is nagyban lecsökkennek, mert az automatizált folyamtok nyomon követik az eladásokat és a bevételeket, ami megkönnyíti a könyvelést és az adóbevallások elkészítését.

Azért van, ami a mobil applikációk ellen szól

Ahogy mondani szokták, nem minden fenékig tejföl. Tény, hogy az előnyökkel, olykor járnak együtt bizonyos hátrányok is. Minden, ami digitális, ki van téve az energiaingadozásoknak és a folyamatos online kapcsolatnak. A kártyás fizetés, az elektronikus nyugta készítése és ilyen formában az ePénztárgép applikáció mind nagyon kényelmes és hatékony, egészen addig a pillanatig, amíg van elektromosság a vezetékekben.

Egy áramszünet esetén azonban máris megáll az élet. Szerencsére, azonban erre viszonylag ritkán kerül sor. A másik kulcskérdés pedig a távoli hozzáférhetőség. A fokozott biztonság többnyire garantált, de érdemes belátni, hogy nincs feltörhetetlen rendszer. Ha valaki bele akar piszkálni az adatokba és bármit hajlandó megtenni azért, akkor sikerülni fog. Ezek viszont olyan minimális kockázatok, amiket érdemes vállalni.

Válaszd a CMO-t és nem fogsz csalódni!

A CMO jóvoltából nagyon költséghatékonyan juthatsz hozzá egy olyan szoftvercsomaghoz, amihez elég egy támogatott adóügyi nyomtató, hogy teljes értékű pénztárgépet kapj, amivel még az NTAK adatküldés is lehetséges. A döntés a kezedben van!