Mitől hullik a férfiak haja?

Forrás: himgeurope.com
Forrás: himgeurope.com

A kopaszodás a legtöbb férfi életének természetes velejárója. Általában a kor előrehaladtával egyre nagyobb területen veszítik el a hajszálaikat, a hajvonaluk fokozatosan feljebb tolódik. Mivel a kopaszodást általában az idősebb férfiak problémájának tekintik az emberek, így az érintettek sokszor azzal szembesülnek, hogy a hajuk elvesztésével jó pár évvel idősebbnek gondolják őket. Ez önbizalomhiánnyal járhat, súlyosabb esetben akár mentális gondok is felléphetnek. Megoldásként többekben fel szokott merülni a hajbeültetés lehetősége.

Ugyan a nőkhöz hasonlóan a férfiak is elveszíthetik a hajszálaikat például betegségek következtében vagy a stressz miatt, de az esetek nagy többségében, körülbelül 95%-ban a hajvesztésük oka genetikai jellegű. Ezt androgén alopéciának nevezzük vagy más néven férfias típusú kopaszodásnak. Ez a hajvesztési minta könnyen felismerhető: először a hajvonal kezd egyre feljebb húzódni, majd már kiterjedtem kopaszodásnál kialakul a jellegzetes patkó alakú hajforma.

Az férfias típusú kopaszodás oka a DHT (dihidro-tesztoszteron) hormon túltengése. A DHT a fejtetőn lévő hajszálakat támadja meg, melynek hatására a hajszál először elvékonyodik, meggyengül, végül kihullik. Szerencsére a DHT hormonra a tarkón található hajszálak rezisztensek, ígyazok alkalmasak lehetnek a hajátültetésre is. A hajszálak az új helyükön sem fognak kihullani, ott is rezisztensek maradnak a dihidro-tesztoszteronra.

A hajátültetés vagy hajtranszplantáció ma az egyetlen olyan hajhullás elleni módszer, mely biztos eredményt hoz és garantáltan megállítja a kopaszodást. Ezzel a módszerrel újra dús lehet a frizuránk, és nem kell többé takargatni a kopaszodó fejtetőnket.

Ha minőségi hajbeültetésre vágyik, válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!

Forrás: himgeurope.com