Minőségi fémvágó tárcsa alumíniumhoz

fémvágó tárcsa
fémvágó tárcsa

A sarokcsiszoló szinte minden anyag megmunkálására alkalmas. Csiszolhatunk vagy vághatunk ezzel az eszközzel fát, fémet és még műanyagot is. Sok esetben a kerámialapok méretre vágásakor is nagy hasznát lehet venni. Természetesen minden esetben a megfelelő korongot kell alkalmaznunk. A precízebb vágatok kivitelezése érdekében célszerűbb asztali körfűrészt használni. Az alumínium fémvágó tárcsa speciális fogazattal rendelkezik. Hogyha egy fémvágáshoz alkalmas flex korongot használnánk, az valószínűleg tönkre menne, mivel az alumínium elég puhának számít.

A fémvágó tárcsa azonban kimondottan ehhez a feladathoz lett kifejlesztve. Ezáltal egyenes vágatokat készíthetünk. Az asztali körfűrésszel a szögben vágás is precízen kivitelezhető. Ez általában a különféle alumínium profilok esetén lehet szükséges. A Bosch garantálja a fémvágó tárcsa hosszú élettartamát, ami a fogak kopásállóságában nyilvánul meg leginkább. Hogyha a magmunkálandó anyagot nem lehet az asztali körfűrészre fektetni, akkor szereljük fel a fémvágó tárcsát egy kézi fűrészgépre, hiszen azzal is alkalmazható.

Minél nagyobb az adott munkadarab átmérője, annál nagyobb korongra lesz szükségünk. A nagy flex korong az átmérője miatt nem használható egykezes sarokcsiszolóval. Ilyenkor már a kétkezes gépeké kell legyen a főszerep. A nagy flex korong megforgatására nagyobb teljesítményre van szükség. A magas fordulatszám biztosítja a vastag fémdarabok átvágásához szükséges energiát. Ezekből is érdemes a minőségieket választani, hiszen annál tovább tartanak.

A Bosch nagy flex korong megfelel minden biztonsági előírásnak. A kopásállóság mellett, fontos szem előtt tartani a biztonságot is tervezéskor. A magas fordulatszámtól és a hőtől nem pattanhat el a Bosch nagy flex korong, mivel az fokozottan baleset veszélyes lenne. Ennek ellenére ajánlott a védőfelszerelés használata, különösen a kétkezes sarokcsiszoló használata közben. Minél nagyobb egy szerszámgép, annál nagyobb a balesetveszély, hogyha nem tartjuk be a szükséges biztonsági előírásokat. A Bosch termékeket viszont a hatékonyság és a minőség jellemzi.