Minden, amit tudni akart az ugatásgátlóról!

Sokat számít az ugatásgátló
Sokat számít az ugatásgátló

A kutyaugatás a kellemes otthoni légkör és a barátságos családi hangulat nélkülözhetetlen eleme. Egészen addig, amíg nem válik dühítő zajforrássá. Az ugatásgátló gátat szab a szomszédokat bosszantó hisztérikus állathangoknak.

Unja már az ugatást? Akkor erre csak egy helyes megoldás létezik. Neveljen nyugodt házőrzőt! Ennek a nemes feladatnak két módja van. Az egyik, hogy kedvencünket megtanítjuk a „Csend!” parancsszóra vagy annak variációira: „Hallgass!” vagy „Csend legyen!”.

Egyes jó humorérzékkel megáldott állattulajdonosok inkább a vicces „Fogd be!” parancsot részesítik előnyben. A másik, jelentősen egyszerűbb módszer pedig, hogy beszerzünk egy ugatásgátlót.

Mellesleg, a legjobb eredményt a két módszer együttes alkalmazásával érhetjük el. Napjainkban elterjedt az a mítosz, hogy ezek a nyakörvek kizárólag csak árammal hatnak az állatra és az elektromosság árthat a kutyának. Ez viszont egy kategorikusan elavult állítás, ugyanis hatékonyabb és gazdasági szempontból is jövedelmezőbb a biztonságos és a fájdalom nélküli ugatásgátló előállítása.