Miért fontos a minőségi festőszerszámok használata ?

festőszerszámok
festőszerszámok

Ha felújításra adjuk a fejünket, az első dolog, amire időt és energiát kell szánnunk, az a megfelelő alapanyagok és szerszámok beszerzése. A sikeres és eredményes munka alapfeltétele a minőségi és a feladatnak megfelelő szerszám. A festőszerszámok kiválasztásánál is figyelembe kell venni a festendő felületet és a festékek fajtáját.

A falfestéshez leggyakrabban használt eszközök a festőhengerek, amiknek az anyagát és nagyságát a felhasznált festék határozza meg, de a festékgyártók tájékoztatását érdemes betartani az optimális eredmény érdekében. A diszperziós festékekhez általában lágy szőrmebevonatú, a mázoláshoz szivacshengert ajánlanak.

Az ecsetek kiválasztásánál is érdemes a jó minőségű festőszerszámok előnyben részesítése, a szép és egyenletes felületek elérésének érdekében. A spakli a falak előkészítéséhez használható szerszám, ami a régi festékréteg lekaparására és a glettagyag felhordására és eloszlatására szolgál. A festőszerszámok tisztítását minden használat után célszerű azonnal elvégezni a hosszabb használhatóság megőrzésének érdekében.