Miért annyira hatékony a kútszivattyú?

kútszivattyú
kútszivattyú
Az ásottkút szivattyú nem hiába számít az egyik legkedveltebb terméknek az öntözéstechnika világában. A speciális kútszivattyú egyszerűen telepíthető és használható, arról nem is beszélve, hogy roppant hatékony. Pontosan ugyanazon az elven működik, akárcsak a csőbúvár szivattyú.
A kettő között az egyetlen eltérés, hogy az előbbi esetén a kút belső fala és a motor külső fala között áramló víz adja a motor hűtését. Ezzel szemben a kútszivattyú esetében ez már alapból meg van oldva. Ezért is figyelhető meg, hogy ennek sokkal nagyobb az átmérője.

Viszont ezáltal az ásottkút szivattyú nemcsak ásottkútba telepíthető, hanem akár víztárolóba, ciszternába, esővíz gyűjtő edénybe és igény esetén aknába is. A legtöbb korszerű kútszivattyú úszókapcsolóval is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy garantált a szárazon futás elleni védelem is.
Persze megvehető az úszókapcsoló nélküli változat is, illetve kapható a háromfázisú kivitel egyaránt. A legerősebb kútszivattyú modellek 60m-re is képesek felemelni a vizet és 250 liter szállítási teljesítményre képesek percenként.