Mi a zuhanyfolyókák feladata?

zuhanyfolyókák
zuhanyfolyókák

A kis szerkezeteknek nagyon fontos feladatuk van a fürdőszobákban, ami nem más, mint a vízelvezetés. A burkolatot minimum 1 % lejtéssel kell lerakni a zuhanyfolyókák irányába. Amennyiben ez nem így történik, akkor könnyen előfordulhat, hogy megáll a víz a helyiség több pontján, ezáltal a csempe és a fugák felülete foltosodhat.

A vásárlás során lényeges szempont a vízáteresztő képesség. A minőségi modellek 60 l folyadékot képesek elvezetni percenként. A széles felhozatalban szép számmal találhat műanyag és rozsdamentes acél változatokat egyaránt. A zuhanyfolyókák jótállással vásárolhatóak meg. A híres gyártók nem kevesebb, mint 25 év garanciát biztosítanak a termékeikre. A kiegészítők rácsból, szifonból, hajfogóból és bűzzárból tevődnek össze. Hosszúság tekintetében 30 cm-től, egészen 115 cm-ig állnak rendelkezésre.

A méret azért is fontos, mert nagymértékben befolyásolja, hogy a zuhanyfolyókák mennyi vizet képesek elnyelni. A beépítésük nem egyszerű feladat, ezért mindenképpen javasolt szakemberre bízni!