Így alakultak az életbiztosítás árak 2019-ben

életbiztosítás árak
életbiztosítás árak

Vannak olyan oldalak (mint például az eletbiztositas.com), ahol megnézheti, hogy jelenleg hol mozognak az életbiztosítás árak. Az árak megtekintése előtt érdemes tisztán látni, hogy milyen életbiztosítások közül lehet választani. Az eletbiztositas.com weboldalán egy részletes kereső is segíti az ügyfeleket. Az életbiztosításokat az emberek többsége hosszútávú öngondoskodásra veszik igénybe, esetleg egészségüket vagy testi épségüket biztosítják be. Nagyon fontos, hogy az adott életbiztosítás tökéletesen illeszkedjen az ügyfelek céljaihoz. Első lépésként érdemes az életbiztosítási fajtákat áttekinteni.

A kockázati életbiztosítások elsőként jelentek meg a piacon. Már a nevéből is látható, hogy valamilyen kockázati esemény bekövetkezésekor fizet. Ez lehet baleset vagy betegség, esetleg halál. Amennyiben a futamidő végére nem következik be az esemény, úgy kifizetés nélkül szűnik meg a biztosítás. A kockázati életbiztosításokat csak akkor érdemes megkötni, ha nem megtakarítani szeretnénk. A cél ebben az esetben a biztosítási védelem, amelyet a legkisebb díjból is lehet fedezni egy hitelfedezeti biztosítással. A másik típus az elérési életbiztosítás, amely akkor fizet, ha a biztosított a tartam végéig életben marad. Halál esetén a tartam során befizetett díjakat és minden kedvezményt a kedvezményezett kap meg. Lejáratkor annyit fizetnek vissza amennyit az évek alatt befizetett a biztosított. Ezt a konstrukciót ma már nem igazán választja senki, mert elavultnak számít.

Az életbiztosítás megtakarítással kombinálva, már sokkal jobban kielégíti a mai ügyfelek igényeit. Ez ma a legelterjedtebb fajta. Vegyes, klasszikus és hagyományos életbiztosítások közül választhatunk. A vegyes biztosításokba befektetett pénzt éppen csak megkapták a lejáratkor az ügyfelek, ezért ezt ma már nem igazán preferálják. A befektetési egységekhez kötött életbiztosítások, azaz az unit-linked biztosítások ennél sokkal jobb megtakarítást ígérnek. Az ügyfelek saját maguk állíthatják össze portfóliójukat. Európában ez a kedvenc megtakarítási forma. Az életbiztosításba be lehet építeni életbiztosítási védelem is, így kettős funkciót is képes ellátni. Nyugdíj-, gyermek-, lakás előtakarékosságra is megoldást kínál. Ügyesen kell megválasztani a portfóliót és biztosak lehetünk abban, hogy megtakarításunk jövedelmező lesz.