Hogyan működik egy mobil klíma?

mobil klima
mobil klima

Amikor már benne vagy egy jó ideje a télben, elég sokat szoktunk panaszkodni a hideg miatt és alig várjuk már, hogy jöjjön a jó meleg nyár. Azonban, amikor már a 30 fokot jóval meghaladja a hőmérséklet, már kicsit soknak érezzük. Ha kíváncsi arra, hogy hogyan működik ez a hordozható klímaberendezés, akkor a klimaszakaruhaz.hu linkre kattintva részletes leírást találhat a mobil klímákról. Ezek a berendezések sok szempontból előnyösek, hiszen igen gazdaságosak.

Egy átlagos lakásban több helyiség is van és nagyrészüket használjuk is, így ahhoz, hogy kellemes legyen az otthon tartózkodás, nem elég csak egyiket hűteni. Azonban elég nagy beruházást jelent, ha minden szobában és lakrészben szeretnénk klímát vásárolni. Ilyen szempontból igen előnyös a mobilklíma, hiszen így egyetlen berendezés vásárlásával tulajdonképpen az egész ház hűtését megoldhatjuk, hiszen könnyen, különösebb szerelés nélkül átvihetjük az egyik szobából a másikba. Természetesen itt is van pár szempont, amit a vásárlásnál figyelembe kell vegyünk ahhoz, hogy a kívánt hatékonyságot elérhessük. Meg kell nézni például, hogy mekkora helyiségek hűtését szeretnénk megoldani, hiszen ennek alapján kell kiválasztanunk azt, hogy mekkora teljesítményű legyen a megvásárolt klíma. Például egy 30 m2 nagyságú szobába elegendő egy 2,6 kW teljesítményű klíma, viszont a 40 m2 helyiségbe 3,5 kW is szükséges, különben egész nap kell működtetni, aminek az eredménye az lesz, hogy a túlműködtetés miatt idő előtt tönkremegy.

Nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy a mobil klímák esetében a levegőből kivont nedvesség, ami víz formájában csapódik le, egy tartályba gyűl össze és ezt időnként, akár naponta többször is ki kell üríteni. Ha Ön is úgy gondolja, hogy valamilyen szempont miatt nem ideális a lakásában a hagyományos klímák használata, kattintson a klimaszakaruhaz.hu oldalra és válassza ki a bőséges kínálatból azt a mobil klímát, amelyik a lakásába a legideálisabb! Az említett oldalon megtudhat minden szükséges információt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*