Fa festék régi bútordarabokhoz

Fa festék
Fa festék

A régi bútordarabokat, a düledező fakerítést, az udvaron szomorúan ácsorgó, kopottas filagóriát új életre lehet kelteni. Az időjárás a veranda deszkáit sem szokta kímélni.

Ha azt szeretnénk, hogy ezek a dolgok visszanyerjék az eredeti pompájukat, akkor nem kell mást tenni, mint beszerezni valamilyen minőségi fa festék márkát, például a felujitaswebaruhaz.hu kínálatából. Ezen a helyen a minőség és a kedvező árak kéz a kézben járnak.

A fa festékek között megtalálhatóak a kültéri és a beltéri változatok egyaránt. A kültéri egyértelműen tartósabb bevonatot képez, mert ellenáll az erős UV sugaraknak és a nedvességet sem ereszti át, ezáltal védve lesz a fafelületét.

Hogyha egy felújításra váró bútordarabot szeretnénk lefesteni fa festékkel, akkor azt mindenképp csak azután tegyük, hogy eltávolítottuk a régi festést, lakkozást. Ha ez a jelentős lépés kimarad, akkor egyenetlen, érdes felületet fogunk kapni a fa festék száradását követően, ami egyáltalán nem lesz tartós. Előbb-utóbb elkezd leperegni, ami sokat ront majd az adott tárgy esztétikáján.