Egyszerű a vezetőgörgő cseréje

Csapágyak minden mennyiségben
Csapágyak minden mennyiségben

Pótalkatrészek nélkül meglehet, hogy lehetetlenné válik még az egyszerűbb szerkezetek javítása is. A vezetőgörgő nagyon sokféle lehet. Egyaránt használják tolókapuk esetében, de az ékszíjat is vezetőgörgő tartja a helyén.

Hogyha elkopik vagy megsérül a pereme, akkor könnyen kárt tehet az ékszíjban, ezzel pedig csökkenni fog az adott gép teljesítménye. A legrosszabb eset az, amikor a szíj teljesen elszakad, mert akkor például az autó teljesen használhatatlanná válik.

Sajnos sok autós elhanyagolja a görgő rendszeres ellenőrzését, pedig ezzel könnyen meg lehetne előzni a komolyabb problémákat. A munkagépek esetében szintén fontos időnként felmérni a vezetőgörgők állapotát, hogyha nem szeretnénk, hogy egy meghibásodás miatt ne tudjuk teljesíteni a feladatunkat.

A szíj által okozott kár helyreállítása sokkal költségesebb, mint a vezetőgörgő cseréje, ezért nem árt megtekinteni az ntnsnr.hu kínálatát, ahol méret szerint ki lehet választani a megfelelő modellt, a átmérő és a hosszúság megadásával.