Dr. Nagymihály Attila: „a szürkehályog csak és kizárólag műtéttel gyógyítható!”

Dr. Nagymihály Attila
Dr. Nagymihály Attila

A szemlencse olyan mértékű elhomályosodását, elszürkülését jelenti a szürkehályog, más néven cataracta, ami már akadályozza az éles kép kialakulását a retinán. Nem kezelhető gyógyszerrel, szemtorna és optikai eszközök sem segítenek ezen a betegségen. Erre bővebben is kitér Dr. Nagymihály Attila a weboldalán. A kór, hacsak nem valamilyen szemet érő baleset vagy egyéb, a szervezetet érintő általános betegség, mint például a diabétesz okozza, általában lassan és fájdalom nélkül alakul ki.

Eleinte a homályosodás a lencsén apró foltok formájában jelenik meg, nem okoz panaszt, de idővel egyre nagyobb területet érint és jelentősen romlani kezd a látás. A beteg homályosan, sötétben rosszabbul lát, szemei érzékenyek az éles fényekre, elsárgulnak, elhalványulnak a színek, kettős látást tapasztal, amikor egy szemmel néz is.

A probléma tehát rendkívül kellemetlen, az érintett nem tehet mást, mint rászánja magát a szürkehályog műtétre. Nem szabad félni, hiszen a cataracta műtét a világon a leggyakoribb beavatkozás, amiből évente több mint 18 milliót végeznek el. Ugyanakkor nem mindegy, hogy hol és ki végzi el ezt a fontos műtétet. Dr. Nagymihály Attila szemész szakorvos 25 év sebészeti tapasztalattal rendelkezik látásjavító szemműtétek területén és 15 év klinikai gyakorlattal. Az operációt ambuláns beavatkozás keretében végzi, a páciens a műtét után rövid pihenést követően az otthonában élvezheti a jó látást.

A korszerű technológiának, a szemész orvos szaktudásának és nagy tapasztalatának köszönhetően, a beavatkozás kockázatai minimálisra csökkenthetőek, a gyógyulás pedig rövid idő alatt megtörténik. A cataracta műtét optikai eredménye végleges, évekkel utána sem változik a fénytörési hiba, nem romlik a látás. Tehát érdemes elvégeztetni a beavatkozást, ami csak minimális kellemetlenséggel jár és hosszú távon csodálatos hatással jár. Az említett szemész szakorvos tapasztalatában nyugodtan megbízhatunk. Egy pár nap, és elfelejthetjük a szürkehályog okozta problémákat, a homályos látást.