CSOK házépítésre és lakásvásárlásra

CSOK 2019-ben is
CSOK 2019-ben is

Egy ház felépítése, megvásárlása bizony nem kis anyagi teher és igen nagy felelősséggel jár, ahol a mindennapok során, az alapszükségleteket is elengedhetetlenül biztosítani kell a gyermekeknek.

Éppen ezért előfordulhat, hogy akár a mindennapokban, akár az építkezésen felmerülő plusz költségek már meghaladják a tervezett anyagi kapacitást, ami feladásra is késztethet. A CSOK által megkönnyíthetjük a házépítést, lakásvásárlást, ugyanis 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatást jelent, amennyiben a családban legalább 2 gyermek van.

A CSOK a még csak tervezett gyermekeket is figyelembe veszi. Ez fontos, hiszen a támogatás a gyerkőcök létszámától függ, ami érthető, mivel minél több gyermekről kell gondoskodni a havi keresetből, annál kevesebbet tudnak félretenni a szülők az új otthonra.

A CSOK 10 milliós támogatásához tartozik még egy kedvezményes kamatozású banki hitel is, kétgyermekeseknél szintén 10 millió forintig, nagycsaládok esetében pedig 15 millióig igényelhető. Így egy kis teher talán lekerül a családok válláról.