Casco biztosítás útmutató: online kalkulátor használat

Casco biztosítás
Casco biztosítás

Hihetetlen, de igaz, hogy hazánkban sokan nem tudják, mire való a CASCO biztosítás. Nos, ez a biztosítási módozat a gépjármű teljes védelmére való, ami fizet lopás, részlopás, törés, totálkár, elemi kár esetén egyaránt. Ezt bővebben is kifejti a Biztoshely biztosítási portál. A CASCO szerződések még kedvezőbbek lettek/lesznek a 2023-2024-es évekre, amiről meggyőződhetünk a biztoshely.hu weboldalon található kalkulátor használatával. A biztosítási termék jó kárstatisztikai eredménye és a piaci versenyhelyzet játszik fő szerepet a díjak alacsonyan tartásában.

Bár a CASCO biztosítás nem kötelező érvényű, az autótulajdonosoknak mégis érdemes megfontolniuk ezt a lehetőséget. Az előnyös beárazással célszerű kihasználni ezt a lehetőséget, hiszen így a lehető legtöbbet tehetjük a gépkocsink védelmének érdekében. 12 személyre szabott ajánlat tekinthető meg a kalkulátor használatával. A díjszámító rendszer segítségével könnyen megtalálhatjuk a számunkra ideális ajánlatot, ráadásul a portálon keresztül azonnal megköthetjük a szerződést online.

Hatalmas segítséget jelent ez az embereknek, hiszen nem mindenkinek van ideje arra, hogy személyesen keressen fel egy biztosítótársaságot a CASCO szerződés megkötése érdekében. Ezzel időt és energiát takaríthatunk meg. Ráadásul teljes védelmet kapunk korrekt, kedvező áron az autónknak. Ugyanis nem mindegy, hogy egy esetleges kár alkalmával a biztosító megtéríti a kárunkat vagy sem. Például a kötelező biztosítás csak a gépjármű szabályszerű üzemeltetése során másoknak okozott kárt fizeti ki.

A CASCO biztosításnál viszont ez nem így van. Ezzel a biztosítással kapcsolatban minden tájékoztatást megtalálunk a weblapon. Megtudhatjuk, hogyan működik a váltás, a kötés új és használt gépjárműre stb. Érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen, hiszen baj bármelyik percben történhet, amint kivittük a kocsit az útra. De erős vihar is okozhat az autónkban nagyon komoly károkat, ha például rádől egy fa vagy villanyoszlop a nagy szélben, ami mostanában elég gyakran előfordul.