Bivalyerős, ám biztonságos a CLX elektromos láncos emelő

Láncos emelő

A hatalmas emelőerőnek köszönhetően, egy igazán hatékony eszköznek számít, ami a ma létező legmodernebb technológiai újításokkal van felszerelve.

A CLX elektromos láncos emelő aligha lekörözhető ezen a téren, hiszen a teherbírása nem kevesebb, mint 5000 kg. Viszont ahhoz, hogy ekkora súlyt képes legyen felemelni, trükkös mérnöki megoldásokra volt szükség. Szerencsére ezeknek sincs híján a CLX elektromos láncos emelő, hiszen 6:1 áttétellel van felszerelve.

Egy robosztus emelőeszköz, masszív alumíniumvázzal, de a szakavatott kezekben mégis úgy viselkedik, akárcsak egy kezes-bárány. Ez többek között a már említett áttételnek és a biztonsági megoldásoknak köszönhető, amelyek elengedhetetlenek egy ekkora erővel rendelkező gép esetén.

A biztonságos működtetés érdekében, fel lett szerelve végállás-kapcsolókkal, biztosítófékkel és horogblokkal is. A CLX elektromos láncos emelő kapott egy speciális súrlódó tengelykapcsolót is, aminek az a szerepe, hogy megakadályozza a teher elcsúszását vagy leejtését. Mindezek mellett, a tervezők nem feledkeztek meg a könnyű karbantarthatóságról sem.