Aviva női torna gyakorlatok: miért érdemes belevágni?

Aviva torna nőknek
Aviva torna nőknek

Elsősorban azért, mert nem kell hozzá kiemelkedő fizikum, mivel ezek nem hagyományos értelembe vett tornagyakorlatok. Nem az izomfejlesztés és a zsírégetés a cél. Sokkal inkább a női és férfi szervek regenerálása, az öngyógyítás felgyorsítása és a betegségek által okozott kellemetlen tünetek, zavarok csökkentése. Az Aviva torna nőknek és férfiaknak egyaránt tud több téren is segíteni. A tanfolyamok során speciális beszorító és lazító gyakorlatokat sajátíthatunk el, amit akár otthon is elvégezhetünk.

Mint sok esetben, itt is a rendszeresség a lényeg. Érthető módon, egyetlen alkalom nem fog csodát tenni, viszont hetente legalább egyszer érdemes időt szakítani az Aviva gyakorlatok elvégzésére. Mivel serkenti a vénás és az artériás vérkeringést, ezért a szervezet könnyebben szabadul meg a felesleges széndioxidtól és a felgyűlt salakanyagoktól, anyagcsere-termékektől. Az így megmozgatott izmok lazítása és feszítése stimulálja a belső elválasztású mirigyeket. Miért és kinek jó ez?

A szervezetünk hormonháztartása rendkívül érzékennyé vált a XXI. századi életvitelünk miatt. A különféle gyógyszerekben és élelmiszerekben található mesterséges anyagok maradandó nyomokat hagyhatnak a hormonműködésben. Ennek a helyreállításában is segíthet az Aviva módszer. A pajzsmirigy alul- és túlműködés szempontjából szintén kedvezően hat a szervezetre. Elősegítheti a peteérést és a petevezeték elzáródás esetén is enyhülésre számíthatunk a tanfolyamok elvégzésére során. A férfiakat illetően a prosztata- és potenciaproblémák tekintetében várható javulás.

Különösen az ülőmunkát végző férfiak szenvednek az efféle zavaroktól. Az esetükben általában a vérkeringés fokozása különösen fontos. Egy bizonyos életkor után vagy valamilyen betegséget követően, az izmok és az idegek összehangolt munkája lehetetlenné válik. Ez az állapot viszont a legtöbb esetben visszafordítható. A harántcsíkolt izmok tartása egy idő után leépül, de az Aviva gyakorlatok révén ezek az izomszövetek is karbantarthatóak, így nem veszítik el záró és tartó funkciójukat.