Ajtó egyedi méretben – Így néz ki a gyártási folyamat

Egyedi méretű ajtók
Egyedi méretű ajtók

A nyílászárónak alapvetően fontos szerep jut a lakásban, ezért érdemes mindig jól megnézni, hogy honnan és milyen típust vásárolsz. A kültérre nyíló ajtók mellett, sokan elhanyagolják a beltéri típusokat, miközben azok jelentősen növelhetik a kényelmet, illetve hozzájárulhatnak a helyiségek hangulatának fokozásához. Megéri tehát ezekre ugyanúgy jelentős hangsúlyt fektetni több szempontból. Ahogy előnyt, úgy sok hátrányt, bosszúságot okozhat egy méreteiben nem megfelelő ajtó.

A rosszul megválasztott magasság miatt, akár a testi épségünk is veszélyben lehet, a túl keskeny bejáraton keresztül pedig a nagyobb tárgyak mozgatása válik nehézkessé. Ne kapkodd el ezért a döntést! Egyedi méretű ajtók gyártását idehaza például a https://www.szalafa.hu/ oldalon tudod igényelni. Ezzel a lehetőséggel élve, éppen olyan nyílászárót illeszthetsz az otthonodba, ami minden igényt kiszolgál. Mindig a pontos paraméterek ismeretében történik a készítés, ezért nincs semmilyen toldás, az előre gyártott típusokkal való babrálás.

A reális határokon belül bármekkora méret kérhető. Alapvetően furnérozott anyagból foldoznak a szakemberek, mert ezzel küszöbölhető ki az utólagos anyagmozgás, ami jellemző a tömörfa termékekére. A gyártás menete a méretek levételéből, a tervezésből, a kivágott elemek összeillesztéséből, majd pedig a beépítésből áll. Az utólag beépíthető ajtókat alapvetően a burkolatok készítése, az alapozó festést követően érdemes elkezdeni helyére illeszteni. A folyamat főbb lépesi a kicsomagolással, a tok beállításával, a padló fölött néhány milliméterrel veszi kezdetét.

A rögzítés purhabbal történik, majd a száradást követően a felesleges anyag eltávolítása után, a diszperziós ragasztóval rakható fel a tokborítás. Ezt követi az ajtószárnyak felrakása és a kilincs felszerelése. A tevékenység nem bonyolult, de a szakmai lépések betartása meghatározó. A minőségi nyílászárók többféle külsővel rendelkezhetnek, így minden helyzetben másként festhetnek. Mivel ezen termékek esetenként hosszú évtizedeken keresztül ellátják a feladatukat, így nem éri meg spórolni rajtuk, ugyanis a megtérülésük garantált.