A szaunaház valóban remek

Szaunaház télen

Télen többször célszerű ellátogatni wellness szállodákba, ahol nem szabad kihagyni a szaunát. Az izzadás mindenképpen jótékony hatásokkal rendelkezik. Arra kell csak odafigyelni a szaunaház használatánál, hogy a megnövekedett pulzusszám bizony sokaknál okozhat problémákat.

Amennyiben Önnek is gyorsabban ver a szíve, akkor csak kevés időt töltsön el a kabinban! A finn szauna nevezhető a legnépszerűbbnek. Az effajta kabinban a hőmérséklet gyakran eléri a 95 °C fokot is.

Mellé még társul a magas páratartalom, így igazán kimerítheti a szervezetet a 15-20 percnyi izzadás. Ha először szaunázik, akkor a következőket tartsa be!

Mielőtt használatba veszi a kabint, előtte hideg vízzel zuhanyozzon le és ne fogyasszon nehéz ételt vagy legalább 1 órát várjon az étkezés után. Az izzadást követően ismét zuhanyozzon le hideg vízzel vagy mosakodjon le jéggel. A bátrabbak még hideg vizes merülő medencét is használhatnak. A szaunaház tisztítása igazán egyszerű, de a legjobb, ha törölközőt vagy szauna lepedőt alkalmaz.