A Mjölnir szimbólum régen és ma

Mjölnir
Mjölnir

Thor kalapácsának nagy erőket tulajdonítottak a vikingek, éppen ezért előszeretettel viselték magukon ezt a szimbólumot különféle ékszerek, kiegészítő formájában is. A Mjölnir megjelent medál, nyaklánc, karkötő formájában is, amelyek azonban nemcsak a jelentésük miatt lehetnek érdekesek valakinek, hanem a megjelenésük is felkeltheti bárkinek a figyelmét.

Ha egyébként is érdekli az ősi északi népek kultúrája, akkor bizonyára Önnek is fog tetszeni bármelyik Mjölnir ékszer, amit a vikingshop.hu oldalon lehet kapni, de az sem kizárt, hogy úgy fogja valamelyik modell elvarázsolni, hogy korábban nem is tudta mit jelent ez a motívum.

Tehát a vikingekről szóló történetek, filmek és sorozatok rajongójaként, valamint úgy is érdemes itt szétnéznie, ha nem igazán foglalkoztatta eddig ez a téma, de imádja a különleges kiegészítőket. Hiszen az is megtörténhet, hogy éppen egy innen megrendelt Mjölnir karkötő fogja arra sarkallni, hogy jobban utána olvasson, nézzen, kikhez is köthető ez a szimbólum és mit jelentett számukra.