A hordozókendő sokszor jól jön

hordozókendő
hordozókendő

A kisbabákat általában ölben vagy babakocsiban viszik a szüleik sétálni, szükség szerint, bevásárolni, ügyeket intézni, rokonokat látogatni. Azonban, ha nincs elég hely és sokat kell állni, gyalogolni, akkor egyik megoldás sem megfelelő, hiszen a babakocsi nem fér el akárhol és órákon át ölben sem lehet tartani a kicsit.

Szerencsére ma már van egy harmadik alternatíva is, a hordozókendő alkalmazása. Az eszköz neve elég jól körülírja, hogy miről van szó, hiszen ez egy nagyméretű kendő, amivel az anyuka vagy apuka magára kötve hordozhatja a szeme fényét. Persze vannak speciális kötési technikák, amelyekkel úgy lehet rögzíteni a gyerkőcöt, hogy az neki és a szülőnek is kényelmes legyen, illetve biztonságot nyújtson a kicsi utasnak.

Ezeket feltétlenül meg kell tanulni, mert akármilyen módszerrel nem használható a hordozókendő. Balesetveszélyes lehet, ha nem jól alkalmazzák, illetve a kicsi egészségére is káros lehet a nem megfelelő pozíció. Ellenben, ha valaki megtanulja, hogy miként kell helyesen eljárni, akkor sokszor hasznára válhat a hordozókendő.