A hajtóműolaj időnkénti cseréje elkerülhetetlen

hajtóműolaj
Hajtóműolaj

A gépjárművek optimális működéséhez elengedhetetlen az időnkénti olajcsere. Napjainkban erre a célra rengetegféle hajtóműolaj áll az érdeklődők rendelkezésére. Érdemes szétnézni az erre a tematikára szakosodott üzletek mellett, a hungarolube.hu weboldalon is. A kiváló minőségű kenőanyagok rendszeres frissítése benzin, dízel és gázmotorok esetében is javasolt.

A választás a sokféle hajtóműolaj között sokszor nem egyszerű, éppen azért, mert nem mindegy, hogy milyen gépről van szó. Mindegyik esetében azonban érvényes az a megállapítás, hogy a folyamatos használat során, a közlekedési eszközöknél és a mezőgazdaságban használt gépeknél is a fém alkatrészek hőt termelnek a súrlódásuk révén, ami bizonyos fokú táguláshoz vezet.

Ezáltal fokozódik a kopás és rövidül a motor élettartama. Ezt a jelenséget hivatott kivédeni az olaj, ami egyenletes filmként bevonja az alkatrészeket és megkönnyíti a mozgásukat. A hajtóműolaj cseréjének ideje gyakorlatilag kilométerre pontosan meg van adva, mert csak a friss készítmény képes az alapfunkciót, a megfelelő kenési szintet biztosítani.