A CNC lemezhajlítás folyamata

lemezhajlítás
Lemezhajlítás

A különböző anyagok más-más megmunkálást igényelnek, hiszen eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért nem mindegy, hogy kire bízzuk a formázást. A lemezhajlítás az egyik legfontosabb feldolgozási folyamat a modern formázási technológiában. Nem véletlen, hiszen rendkívül sokféle termék készül fémlemezekből, elég, ha csak a cserepeslemezre gondolunk vagy a garázsajtókra, kerítésekre, vezérlőszekrényekre. Az biztos, hogy például az építőiparban nagyon sokféle módon kerülnek felhasználásra az előre legyártott építőelemek.

Az AZ-Engineering nagy hangsúlyt fektet a különböző anyagokra, nagy odafigyeléssel történő megmunkálására, a formázásra a hajlítás során. Az elkészült munkadarabokat úgy formálják, hogy bizonyos szakaszai egy-egy szöget zárjanak be egymáshoz viszonyítva. Ez a munka egyszerű része. Egy laikusnak ott válik bonyolultabbá a helyzet, amikor szembesül azzal, hogy hányféle eljárás létezik a tökéletes kivitelezés érdekében.

Mert az inox lemez formázása eltérő eljárást igényel, mint az alumínium vagy a rétegelt változatok, mivel ez utóbbiak könnyen eltörhetnek, hogyha nem a megfelelő technológia kerül alkalmazásra. Ez viszont nem fordulhat elő abban az esetben, ha egy szakképzet csapat végzi a munkát. Ez esetben az AZ-Engineering kifogástalan kivitelezésre képes, a sokéves tapasztalatának és a korszerű gépeknek köszönhetően. A lemezhajlítás minden megrendelés esetében profi módon történik.

Az alumínium, az inox és a rétegelt lemezek megmunkálása terén egyaránt kimagasló minőséget enged ki a kezei közül a cég. Az alacsony selejtszám szinten tartása érdekében, elengedhetetlen a feldolgozandó anyagok ismerete. Ehhez ugyanis tudni kell, hogy milyen a megfelelő erőhasználat az adott anyag esetében. Tartós eredmény úgy érhető el a hajlítás terén, ha pontosan ismerjük az anyag folyási határát, mert ez alapján kiszámolható, hogy milyen erőhasználatra van szükség a képlékeny anyagváltozás eléréséhez. Az acél például egy nagyobb keménységgel rendelkező fém, mint az alumínium, ebből pedig logikusan következik, hogy nagyobb erőre van szükség a hajlításhoz.