A búzaliszt egyik legsokoldalúbb helyettesítője a mandulaliszt

mandulaliszt
mandulaliszt

Cukorbetegségben szenved, gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú vagy ketogén diétát tart és fel kellene hagynia a jelenlegi étkezési szokásaival? Ha eddig még elkerülte a figyelmét a mandulaliszt, akkor ezt most érdemes bepótolnia.

Ha a hagyományos búzalisztet ezzel helyettesíti, könnyebbé és élvezetesebbé válik a diéta követése, valamint megszűnik az ételintoleranciában szenvedők körében az étkezés utáni kellemetlen érzés. A mandulalisztet pörköletlen mandula őrlésével állítják elő. Ezek a magvak gyakran a származási országuk szerint különböznek egymástól.

Az előállításához leggyakrabban az USA, Izrael, Spanyolország vagy Olaszország régióiból származó mandulát használnak fel. A liszt könnyű, sima állagú és por alakú. Első pillantásra enyhén krémes színe különbözteti meg a piacon kapható többi liszttől.

Mivel a mandulaliszt őrölt mandulából készül, ahhoz hasonlóan értékes vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Ha nem kell a kalóriákat számolnia és a szénhidrátban szegény, zsírban gazdag étrend a prioritása, akkor válassza a mandulalisztet!