Világos otthont varázsol az erkély tolóajtó

Bontás nélküli ablakcsere
Bontás nélküli ablakcsere

Időnként szükségessé válhat lecserélni a régi dolgokat a ház körül. A nyílászáróra ez kifejezetten igaz, főleg, ha jobb szigetelést szeretne az otthonában. Amint közeledik a tél, az ember megfontolja a bontás nélküli ablakcsere lehetőségét is, annak érdekében, hogy a fűtésszámla alacsonyabb legyen. Természetesen ekkor nemcsak a számla a lényeg, hiszen az a legfontosabb, hogy az otthonban meleg legyen.

Főleg abban az esetben, amikor kisgyerekek, esetleg idősek lakják az ingatlant. Érdemes tehát még időben belevágni, lehetőleg a meleg tavaszi vagy nyári hónapokban, a nyílászárók cseréjének. A bontás nélküli ablakcsere sokkal gyorsabban végbemegy. Ezt akkor javasolják, amikor a lecserélni kívánt változat nincs annyira elkopva.

Ekkor a szakemberek nem veszik ki a tokot, ami a téglafalba van rögzítve. Csakis az ablakot cserélik ki, így a munka sokkal hamarabb kész lesz. Meglehet, hogy csak azzal a részével volt gondja a szigetelés során és most úgy dönt, hogy már pedig időben lecseréli.

Jól fontolja meg a döntését, ugyanis a nyílászárók nem 1-2 évre szólnak, hanem akár évtizedekre is! A bontás nélküli ablakcsere akár a szakember által is javasolt lehet. Mindenképpen hallgassa meg, hogy mit mond a tapasztalattal rendelkező egyén erről a lehetőségről. Persze vannak olyan otthonok is, ahol a színes nyílászárók mutatnának jól, mert úgy végképp kifejeznék az ingatlan modern jellegét.

Ami a teraszokat illeti, az erkély tolóajtó a legelterjedtebb, és általában a nappalit köti össze a külső résszel. Arról nem is beszélve, hogy ez a fajta nyílászáró lényegében hatalmas felület, ami világossá varázsolhatja az otthont. Nincs is annál jobb, mint egy kellemes hangulatú lakásba hazatérni és kipihenni a mindennapok fáradalmait.

Ami a márkát illeti, a Rehau a legismertebb és legmegbízhatóbb ezen a téren. Ezért is választják rengetegen az erkély tolóajtó esetében ezeket a produktumokat. Nemcsak az energiahatékonysága kifogásolhatatlan, hanem még a designja is kivételes. Egyszerre lesz jól szigetelt és esztétikus otthona.