Sokan igénylik a fogpótlást

fogpótlás
fogpótlás

Egy átlagos felnőttnek 32 foga van. Mit számít, hogyha egy-kettő kiesik? Nem szabad félvállról venni az ilyen jellegű problémát, mert rengeteg szövődmény alakulhat ki ennek kapcsán.

Mi a megoldás? A fogpótlás során visszakaphatjuk a teljes mosolyunkat. Természetesen nem pusztán ezért érdemes élni ezzel a lehetőséggel. A rágást is alaposan megnehezítheti, sőt, fájdalmassá teheti, hogyha hiányzik egy-két fogunk.

A beszédre is negatív hatással lehet, hiszen megnehezíti a szóalkotást, különösen az első fogak elveszítése. Továbbá, deformálódik az egész fogsor az eltolódás miatt. A fogpótlás hatékony és tartós megoldás.

A fent említett szövődmények mindegyike megelőzhető és visszakaphatjuk a teljes mosolyunkat, ami jó hatással bír az önbizalom szempontjából. Még csak a fájdalomtól sem kell tartani, hiszen a helyi érzéstelenítésnek köszönhetően, emiatt egyáltalán nem kell aggódnunk. A konzultáció során megállapítható, hogy az adott esetben melyik a fogpótlás legoptimálisabb módja. A híd, a kivehető változat, esetleg az implantátum.