Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény: hogyan érhetem el a maximális adójóváírást?

grantis
grantis

Az évek során egyre labilisabbá és kiszámíthatatlanabbá váló állami nyugdíj-rendszer nem garantálja idős éveinkre a biztos megélhetést. Ezért van szükség az időben elkezdett nyugdíj-megtakarításokra, amikről a grantis.hu weboldalon részletesen tájékozódhatunk.

A fejlett nyugati országokban a társadalom drasztikus elöregedése azt vonja maga után, hogy az egyre kisebb számban aktívan dolgozók egyre kevésbé képesek kitermelni a folyamatosan növekedő számú nyugdíjasok nyugdíját. Amennyiben tehát szeretnénk fenntartani az aktív éveink alatt megszokott életszínvonalat, mindenképp nyugdíj kiegészítésre lesz szükség.

Ezt leginkább egy számunkra megfelelő nyugdíjbiztosítás megkötésével tudjuk garantálni, amelyhez a több éves tapasztalattal rendelkező GRANTIS tanácsadói készséggel állnak a segítségünkre. Nem könnyű átlátni ugyanis a 12 biztosító által kínált 54 nyugdíjbiztosítást, amelyeken belül a több eszközalapból kell összeállítani az egyéni szükségleteknek megfelelő portfóliót.

Mivel a nyugdíjbiztosítás hosszú időtávra történő megtakarítási forma, fontos a döntésnél, hogy az egyéni élethelyzet maximális figyelembevételével legyen kiválasztva a számunkra vállalható öngondoskodási forma. Abban az esetben érdemes ugyanis belevágnunk, ha legalább 10 évre el tudunk köteleződni, vagyis legalább 10 évünk van még a nyugdíjig, és minimum havi 15 ezer Forintot tudunk nélkülözni erre a célra.

KATÁ-s vállalkozóként is ki tudjuk használni az akár 280 000 forintos adójóváírást több szerződés esetén, de egyetlen szerződéssel is 20%-os, legfeljebb 130 000 forintos adójóváírás érhető el. Befizetéseink után teljes adómentesség is kiváltható, legalább 10 éves megtakarítási idő esetén, amellyel szintén jelentős összeget takaríthatunk meg.

A nyugdíjbiztosítás független az államtól, tehát nem kell a magánnyugdíjpénztárakhoz hasonló rizikóval számolni. Továbbá egyéb kiegészítő biztosítások is köthetők, így a megélhetésünk biztosítása mellett, egyben nagyobb és szélesebb körű védelemhez juthatunk a leggyakoribb kockázatokkal szemben.