Mik azok a kásagyöngy ékszerek?

Kásagyöngy

Bizonyára már láttunk olyan ékszereket, amelyeknél nem tudtuk eldönteni, hogy valamilyen fényes anyagból vagy esetleg parányi gyöngyökből készültek. Az ilyenek valószínűleg a kásagyöngy ékszerek. Ezek elkészítésénél már szó sincs puszta gyöngyfűzésről, ez inkább nevezhető szövésnek. A gyöngyszövés is a fűzés egyik módja, azonban ez már közel sem olyan egyszerű, mivel a specifikus alapanyagokon kívül, a technika elsajátítására is szükség van. Ezekből az apró gyöngyökből sok minden készíthető.

A kásagyöngy alkalmas ékszerek, figurák és különféle díszek szövésére. Manapság rengeteg kész sablon megtalálható hozzájuk, amelyek segítségével megtanulható a gyöngyszövés, azonban egy idő után már bárki hagyatkozhat a saját kreativitására, egyedi ötleteire. De mi is tulajdonképpen a kásagyöngy? Ez a fajta gyöngy alapvetően három típusba sorolható. Léteznek a Távol-Keletről származó, cseh és japán fajták. A számottevő különbség végül is a gyöngyök kivitelezésében rejlik.

A Távol-Keletről származó kásagyöngy formája nem egységes, a japán és cseh gyártmányú üveggyöngyök azonban teljesen azonos méretűek és formájúak. A gyongyekszerbolt.hu webáruházban mind a cseh, mind pedig a japán TOHO üveggyöngyök megtalálhatók. A japán gyöngyök előnye a szabályos formájukban és a méretükben rejlik, mivel ennek köszönhetően ezek teljesen pontosan illeszkednek egymáshoz. A webshopban jelenleg a kerek és a hatszögletű formájú TOHO kásagyöngy található meg. Ugyanitt a cseh gyártmányú, Preciosa gyöngyök is megvásárolhatóak.