Miért annyira előnyösek a talajtakaró növények?

talajtakaró növények
Talajtakaró növények

Sok kertésznek okoz gondot, hogy a megművelt földterület olykor begyomosodik. Amennyiben ez megtörténik, akkor rendszeresen kell kapát, ásót ragadni, hogy tisztán tarthassuk az adott részt. Ugyanakkor nem felejthetjük el, hogy egy természetes folyamatról van szó, ugyanis a csupasz felület ki van téve a környezet romboló hatásinak, tehát előnyös, ha vannak talajtakaró növények.

Ezek meggátolják, hogy az esőcseppek betömörítsék, a Nap kiszárítsa, majd pedig a szél elhordja azt. Mindezek mellett még kifejezetten szépek is, főleg, ha télen-nyáron zöldellnek és esetenként még virágba is borulnak.

A talajtakaró növények számos formája ismert. Mielőtt nekilátnánk a telepítésének, vetésének, előbb járjunk utána, hogy mennyire szeretik a napos vagy árnyékos helyet! A gyorsan növő fajták, az agresszív terjeszkedésükkel komoly munka elé állíthatnak bennünket, de ha van időnk a feltartóztatásukra, akkor ezen talajtakaró növények felé fordítsuk a figyelmünket! Használjuk ki előnyüket és telepítsük be azokkal a kert minden részét!