Kire bízzuk a cégünk könyvelését?

könyvelés
Könyvelés

Egy új vállalkozás elindításánál több mindenre érdemes odafigyelni. Az egyik ilyen visszatérő probléma, ami gyakran a régóta működő cégek esetében is felmerülhet, a könyvelés mikéntje. Erre sok megoldás létezik, de jó annál kevesebb. Mindig van valakinek egy ismerőse, aki tudja mi az a könyvelés. Papírja ugyan nincs róla, de 20 évig dolgozott könyvelő mellett és mindent kitanult.

Az ilyen ismerősök általában csak az első problémáig tudják vinni a könyvelést, aztán kiderül, hogy a trükkös dolgokat mindig a másik kolléga kezelte és kész a baj. Nagy bátorság kell egy frissen végzett, fiatal könyvelőt választani, akinek ez élete nagy lehetősége. A szakmai tudás megvan, de a jogszabályok, szokások dzsungelében egy ritkán használt szabály, esemény miatt hamar tévútra viheti a mérleget, aztán jöhet az önkorrekció.

Marad tehát a könyvelőiroda, ahol több ember végzi egy cég könyvelését. Itt viszont érdemes figyelni arra, hogy a legolcsóbb megoldás mögött mindig a legolcsóbb szakemberek állnak és ez az elvégzett munkán is érződik.