Fehérjepor fogyasztása edzéshez – A legfontosabb tudnivalók egy helyen

fehérjepor
Fehérjepor

Manapság rengeteg egészségtelen ételt fogyasztunk, ami meghozza a negatív hatását, vagyis előbb-utóbb komoly edzésekre van szükségünk ahhoz, hogy a fölösleges kilókat le tudjuk adni. Nemcsak fogyókúrához, hanem testépítéshez is nélkülözhetetlen a fehérjeporok fogyasztása. Remek összefoglalót írt az Intenset a fehérjepor helyes használatáról. A fehérjemolekulák különböző változatait minden sejtünk, szövetünk tartalmazza.

Voltaképpen az izomzat alapvető építőeleme, ami az egész szervezetre sejtszinten hat, de a fogyást is támogatja az anyagcsere gyorsításával. További előnyei közé tartozik, hogy regenerálja a szervezetet, optimális pH-értéket biztosít, de protein nélkül elképzelhetetlen a hormonképzés is. Sokan nem tudják, hogy a fehérje a hangulatot is befolyásolja, hiszen a kortizolszint csökkentésével és a szerotonin növelésével jelentősen javíthatja a közérzetet. Az intenset.hu weboldalon ennek optimális pótlásáról sok mindent el lehet olvasni.

Azért érdemes fehérjepor formájában fogyasztani a proteint, mert például a whey változatok tejből készülnek, rendkívül finom ízűek és jól oldódnak. Érdekes tulajdonságuk, hogy több energia kell az emésztésükhöz, mint amennyit tartalmaznak, ezért energetikai szempontból negatív a mérlegük. Tehát leegyszerűsítve, a fehérjeporok fogyasztásával amellett, hogy ellátjuk proteinnel az izmainkat, sejtjeinket, csökken a testzsírszázalékunk is.

Az a legideálisabb, ha a nap folyamán egyenletesen történik a fehérjebevitel, mivel a szervezet egyszerre csak legtöbb 30 grammot képes megemészteni, lebontani. Kiválóan hasznosul reggel, az ébredés után elfogyasztott fehérjepor, de edzés után is jó döntés, mert olyankor az izmok teljesen kiürítették a raktáraikat. Természetesen, a sikeres fogyókúrához megfelelő diétára és egy jól kidolgozott edzéstervre is szükség van. A 12 hetes Intenset programot célravezető igénybe venni, hiszen hatalmas segítséget nyújt a fogyásban. A weboldalon keresztül könnyen hozzá lehet jutni ehhez a remek programhoz.