Célkeresztben a száraz bőr okai és tünetei

száraz bőr okai
száraz bőr okai

A bőrszárazság a károsodott hidrolipid egyensúly következménye. A száraz bőr okai különféle külső agresszív tényezők lehetnek, mint a víz, a napsugarak, a szél vagy a fagy. A hosszantartó hideg vagy fagy megzavarja a faggyú- és izzadságmirigyek működését, valamint a bőr sav-lúg egyensúlyát.

A gyakori, fertőtlenítőszerekkel történő kézmosás szintén a száraz bőr okai közé tartozik. A kiváltó tényezők között meg lehet még említeni a genetikai hajlamot is. A bőrszárazságot bizonyos gyógyszerek tartós használata is okozhatja. Ebben az esetben a jelenséget nem nehéz kontrollálni, mivel a száraz bőr a gyógyszer szedésének megszűnése után, külön kezelés nélkül eltűnik. A rossz étrend szintén negatív hatással van a bőrre.

A száraz és hámló bőr nemcsak a nedvesség, hanem bizonyos ásványi anyagok, különösen a B-, E- és D-vitamin, a cink, a magnézium és a többszörösen telítetlen zsírsavak hiányára is utal. Ha egyszer és mindenkorra el akarja felejteni a száraz bőr okait és problémáját, akkor vásárolja meg az AHAVA vitaminokban gazdag, hidratáló kozmetikumait!