Alapos fogtisztítás megfelelő eszközökkel

fogtisztítás
Fogtisztítás

Még a legjobb önálló szájápolási rutin sem képes alaposan eltávolítani a lepedéket, főleg azt, amelyik a nehezen hozzáférhető helyeken van. Sem a hagyományos, sem a divatos elektromos fogkefék nem felelnek meg a fogtisztítás ezen feladatának. Az idővel megkeményedő lepedék pedig fogkővé alakul.

Míg a lágy lepedék ellen egyszerű módszerekkel is próbálkozhatunk, a fogkövet otthon lehetetlen eltávolítani. A kemény lerakódások károsítják a zománcot, ami nem kapja meg a szükséges ásványi elemeket. Emellett üreg keletkezik az íny és a fog között, ahol a kórokozó baktériumok aktívan elszaporodhatnak.

Megfelelő fogtisztítás hiányában ez növeli a fogszuvasodás, a fogágybetegség és más fogászati problémák kockázatát. Az ultrahangos fogtisztítás segíthet elkerülni ezeket. Az ultrahangos hullámok felbontják a lerakódott kemény darabokat. A töredezett apró részecskék pedig könnyen eltávolíthatóak. Az ultrahangos fogtisztítás használata fájdalommentes és biztonságos, ezen kívül az ultrahang fertőtleníti a szájüreget is.