Alacsonyabb hőfokkal dolgozik az infraszauna

Egészséges szaunázás

A hő emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásai már évezredek óta ismertek. Manapság mindennek örülni lehet az infraszauna segítségével.

Magyarországon megannyi olyan szalon, wellness központ és hotel van, ahol maximálisan ki lehet élvezni ennek az előnyeit, ezért semmi akadálya annak, hogy valaki egészségesebb, fittebb és szebb legyen. Amint az említésre került, az infraszauna az infravörös hő révén tud annyira hatékony lenni.

Az alkalmazásával jóval kellemesebb érzés adott, mint a finn szauna esetében, mert alacsonyabb, 40-60 fokos hőmérsékleten fejti ki ideális hatását. A hagyományos szauna a hő közvetlen formájával dolgozik, ami azt jelenti, hogy sokkal magasabb hőmérsékleteken működik.

Ezzel szemben az infraszauna használatakor például a bőr és a bőr alatti szövetek nincsenek túlzottan magas hőhatásnak kitéve. Illetve a sugarak mélyre hatolnak be a bőr alá, ezért a normális testhőmérséklethez sokkal közelebb álló hő belülről kifelé hat. Az infraszauna ezért jobb választás azoknak, akiknek magas vérnyomása.