A whiskey nálunk is népszerű

Népszerű whiskey

Mi, magyarok büszke pálinkafogyasztó nép vagyunk, ami természetes, hiszen ez a nemzeti italunk. Persze más, erősebb alkoholos italoknak is szentelünk helyet, így a whiskey is népszerű az országunkban. Bár egyáltalán nem vagyunk ilyen italt készítő nemzet, a markáns ízét, bódító illatát sokan szeretik itthon is.

Megjelenésében is nagyon ínycsiklandozó, gyönyörű aranybarna színe ivásra csábítja az embert. Megjelenése nem köthető egyértelmű dátumhoz, de a készítésének története szerint, a whiskey házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, a 16. század közepére pedig már mindkét országban általános volt. A rendszerváltás óta hozzánk is eljutottak a legjobb fajták, ezért a fogyasztásának kizárólag a pénztárca szabhat határt, hiszen finom, ritka whiskey fajták már nálunk is könnyen beszerezhetőek. Erre az egyik legalkalmasabb hely a premiumitalnagyker.hu, ahol a különlegesebb fajták is megtalálhatóak az elterjedtek mellett. Gondolta volna, hogy a japánok is nagy gyártói ennek a bűvös italnak? A webshop polcain az Akashi whiskey fajták is jelen vannak.

Fogyasztása megkíván pár „előírást”, de nem is érdemes ezeket elhanyagolni, hiszen a pazar, gazdag aromájú ital így érvényesül a legjobban. Sokak szerint lehűtve vagy jéggel a legjobb, de mindenképpen a hozzáillő pohárból kell fogyasztani. Akiknek túl erős és szeretnék kicsit „ihatóbbá” tenni, azok fogyasszák ásványvízzel vagy szódavízzel! A whiskey remek ital és változatosságot kölcsönöz a helyi szeszesital kultúrába.