A CSOK igazodik az ingatlancélokhoz

Támogatás otthonteremtéshez
Támogatás otthonteremtéshez

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylése egyszerűbb, mint valaha. Ez abból is jól látszik, hogy sokkal kevesebb dokumentumra van szükség. Szinte mindenkinek a rendelkezésére áll a CSOK, akinek van gyermeke. Ez egy kitűnő hír, mert így már könnyebben meg lehet valósítani a különféle lakáscélokat.

Aki már évek óta arról álmodozik, hogy végre lecserélné egy nagyobbra a már meglévőt, az is megkaphatja a CSOK-ot, amennyiben eleget tesz néhány feltételnek.

Nemcsak házaspárok és élettársak részesülhetnek a támogatásban, hanem azok is, akik sajnálatos módon egyedül kénytelenek nevelni a gyermeküket. Az életkor csak akkor lehet akadály, hogyha a házaspár mindkét tagja idősebb, mint 40 év. Amennyiben az egyik fél még fiatalabb az igénylés időpontjában, az a később születendő gyermek esetén sem jelenthet gondot.

Még mindig sokaknak rejtély, hogy ki után jár a CSOK. A 12 hetes magzattól, egészen a 25 év alatti gyermekig, gyakorlatilag mindenki után igényelhető a CSOK. A legfrissebb újdonságokról a jelzalog.com weboldalról értesülhetünk.